TERAPIE PRIN REGRESIE

DANIELA HÂRȘULESCU

CE ESTE ȘI CUM MĂ POATE AJUTA TERAPIA PRIN REGRESIE

Te-ai uitat vreodată în oglindă și te-ai întrebat: De ce nu reușesc să mă eliberez din această situație care mă face nefericit de atâta timp? Poate sunt ani sau poate de când te știi îți trăiești viața în suferință.
Te-ai întrebat vreodată: Ce mai caut eu aici? În această relație toxică sau abuzivă, în acest job care nu mă mai împlinește?
De ce de te atâta timp nu reușesc să mă simt bine în corpul meu? De ce nu pot să îl vindec și e mereu bolnav și lipsit de energie?
De ce nu pot să atrag abundența în viața mea și doar supraviețuiesc?
De ce nu reușesc să scap de un mod de gândire negativist, catastrofizant?
 
Dacă și tu ți-ai pus aceste întrebări, află că nu ești singur. Știu cum este să simți de parcă trăiești viața altcuiva. Știu cum se simte când nu trăiești la întregul tău potențial, pentru că nu te poți elibera de trecut și nu poți ieși din ceva care nu îți mai este benefic. Știu cum este să simți că în fiecare zi îți faci rău prin felul în care gândești. Știu cum este să repeți la nesfârșit aceleași greșeli si să te întorci periodic în același punct. Știu cum este să o iei de la 0.  
 
De fel sunt o fire curioasă și dornică de a învața. Îmi place să cunosc și să înțeleg și nu mi-a fost teamă niciodată să lucrez la mine, deși e destul de greu cateodată. Astfel că, atunci când am realizat că parcă trăiesc viața altcuiva, că ceea ce experimentam de foarte mulți ani îmi provoca zilnic suferință și mă bloca pe toate planurile, am căutat soluții și, printre altele, am aflat și de Terapia prin Regresie. 
 
Dintre toate metodele pe care le-am încercat pâna acum, pot spune că Terapia prin Regresie este cea mai profundă, cea mai complexă și cea mai transformatoare dintre toate. Bineînțeles, contează foarte mult și relația terapeutică. E nevoie să te simți în siguranță, conținut și nejudecat ca să îți dai voie să te expui și să intri în vulnerabilitate.
Este un proces care necesită timp și angajament, dar dacă ești determinat și ai intenția clară de a vindeca suferința și de a te cunoaște mai bine, Terapia prin Regresie te ajută să îți recapeți claritatea și puterea de a-ți schimba viața în bine.
 
Gândește-te că este ca și cum ar exista un spațiu sacru, creat special pentru tine, care te așteaptă să îl găsești și să intri în el. Aici ești invitat să intri cu tot ceea ce ești tu, fără teama că vei fi judecat în vreun fel. În acest spațiu în care poți să te arăți și să te exprimi așa cum ești, vei fi ghidat să găsești drumul înapoi către casă, către casa sufletului tău. Îți vei aduce aminte cine ești.
 
Cât vei folosi acest spațiu sacru, vei fi ghidat spre cauza suferinței tale din prezent, pe care o vei înțelege și o vei putea vindeca. În urma acestui proces îți vei putea aduce înapoi fragmentele de suflet care au ramas blocate în acele experiențe traumatizante din trecut.
 
Cu cât vei deveni mai întreg, vei căpata curaj și încredere să faci alte alegeri decât pana acum, pentru că te vei iubi din ce în ce mai mult și îți vei iubi viața din ce în ce mai mult.
 
La un moment dat vei simți că lucrurile încep să se miște mai ușor în viața ta și că totul devine mai simplu. Vei sesiza că pur și simplu anumite situații se rezolvă de la sine, iar altele se vor transforma ușor și lin.
 
“În timpul unei ședințe de regresie ne revizităm trecutul, dar asta doar metaforic. Regresia ne ajută să refacem contactul cu părți din trecut care trăiesc acum în noi. Nu suntem călători în timp, ci detectivi în propria noastră colecție de amintiri și chirurgi în psihicul nostru.” – Hans TenDam, Deep Healing and Transformation
 
“Terapia prin regresie este actul mental de întoarcere la o perioadă din trecut – oricare ar fi aceea – pentru a accesa amintiri, care este posibil să influențeze în continuare viața unui pacient și care sunt, probabil, sursa simptomelor pacientului. Hipnoza permite minții să scurtcircuiteze barierele conștiente pentru a accesa aceste informații, inclusiv acele bariere care îi împiedica pe pacienți să-și acceseze viețile anterioare în mod conștient.” – Brian Weiss, M.D. – Prin timp spre vindecare.
 
M-am format timp de 4 ani în Terapia prin Regresie și sunt acum Terapeut prin Regresie, certificat de Institutului Roman De Terapie prin Regresie, acreditat de catre Earth Association for Regression Therapy.
Specializarea mea a însemnat peste 400 de ore de formare, 108 ore de supervizare, multe ore de terapie individuala și participarea la evenimente și workshop-uri ale unor terapeuți cu experiența din toată lumea.
Sunt membru al Asociației pentru Terapia prin Regresie Earth, înființată de către Hans TenDam în 2006, unul dintre pionierii acestei metode, ale cărui studii și cărti, printre care “Deep Healing and Transformation”, stau la baza cunostințelor mele.
Mi-am șlefuit abilitatea de a însoți clientul în procesul de vindecare și de a-l ghida, astfel încât să cultive în el însuși resursele de care are nevoie, încrederea, curajul, puterea interioară, blândețea, iubirea de sine, flexibilitatea, bunăvoința.
 

Intrebările cele mai frecvente care mi-au fost puse de-a lungul timpului de către clienții mei

1.Dacă mă întorc din nou acolo, în acel moment traumatizant, nu mă pot traumatiza și mai tare?

Răspuns:

Revizitarea unui moment traumatizant din trecut se face cu singurul scop de a înțelege ce s-a întamplat cu adevărat și de a putea vindeca acea parte din noi care înca se mai simte rănită și suferă în urma acelei experiențe.

Atunci când se întâmplă trauma, corpul trăiește un șoc, iar mintea de asemenea. Realitatea este percepută de cele mai multe ori distorsionat sau doar parțial, iar trăirile sunt blocate undeva în corp și reprimate de mintea conștientă, dar rămân înregistrate în subconștient și în amintirea corpului.

În ședința de regresie, revizitarea acelui moment se face într-un cadru terapeutic sigur, clientul fiind însoțit și ghidat în permanență de terapeut și ajutat să se elibereze de acea traumă pe deplin și în siguranță.

2. După o ședință de regresie este posibil să mă simt și mai rău decât înainte?

Raspuns:

După o sedință de regresie vom fi tot noi înșine, doar că energia noastră se schimbă. Pentru că am eliberat acele emoții negative pe care le-am trăit într-un anumit moment traumatizat și ne-am recuperat părți din noi pe care le-am pierdut atunci, mintea noastră va trebui să se acomodeze cu un set nou de convingeri despre noi și despre viață.

Această acomodare se va întâmpla treptat. Dacă ai avut un mod de gândire nesănatos și niste obiceiuri nesănatoase timp de 20 de ani sau mai mult, să poți creea modele sănătoase în mintea ta și să le menții necesită de asemenea un timp. Schimbarea începe cu primul pas.

Cateodată pare că vechile convingeri câstigă lupta, dar asta se întâmplă doar pentru că acceptăm mai ușor ceea ce ne este familiar. Atunci când credem că nu suntem în stare, că alții au reușit și eu nu pot, că poate nu e pentru mine în viața asta să mă vindec, atunci ne putem simți și mai rău decât înainte.

Atunci când vezi lumina, dar crezi înca în întuneric, doare și mai tare.

3. Pot rămâne agățate de mine sufletele celor pe care îi voi întâlni în viețile mele trecute și să îmi facă rău?

Răspuns:

În timpul unei ședințe de regresie ne vom întâlni cu personaje care au jucat roluri importante în acea viața trecută. După revizitarea traumei, tot ceea ce am înțeles că ne-a legat de acele personaje se va curața și fiecare își va lua energia sa înapoi. Astfel, la sfârșitul ședinței, și tu și toți cei implicați în povestea acelei vieți, veți fi întregi și eliberați de orice energii străine vouă. Se rup toate atașamentele emoționale și mentale de acele entități.

4. Pot să îmi pierd mințile după o ședința de regresie? Cine știe ce o să văd acolo, poate o să fie prea mult pentru psihicul meu…

Răspuns:

Ceea ce vei vedea și ceea ce vei trăi în sedință sunt amintiri înregistrate în memoria sufletului tau. S-au întâmplat deja. Acum doar le revizitam, iar de data asta nu mai ești singur și vei fi în siguranță. Sufletul tău îți va arăta exact ce ești pregătit să vezi. 

Dacă ești pregătit înseamnă că ai capacitatea de înțelegere și de procesare necesare.

Ai încredere că ești o ființă puternică și suverană!

5. Cât de des pot face o ședință de regresie? Pot face săptămânal?

Răspuns: 

Pentru că se lucrează direct cu cauza problemei, sedința de regresie este extrem de puternică și e nevoie de timp ca persoana să integreze ceea ce s-a lucrat. Depinde de ritmul fiecăruia, dar mai devreme de o lună nu este indicat să se lucreze o altă sedința de regresie. După o perioadă, timpul de procesare și de integrare se poate scurta și se pot face ședințele și la 2 săptămâni.

6. De câte ședințe de regresie este nevoie ca să îmi rezolv problema?

Omul este o ființă complexa, nici o problemă nu apare singură și din senin. O să fim uimiți să aflăm că ceea ce credeam noi despre o anumită situație este cu totul altceva când accesăm planul subconștientului nostru.

O anumită situație se poate rezolva definitiv într-o singură ședință, de exemplu o fobie, atacul de panică, o frică inexplicabilă, alte situații necesită mai multe abordari, pentru că există mai multe ramificații ale traumei respective sau mai multe straturi de emoții blocate în corp, care se procesează mai greu.

7. Ce situații se pot rezolva cu ajutorul terapiei prin regresie? 

 • situații toxice în care te simți blocat, fără ieșire, neputincios, de exemplu: relații toxice sau abuzive, un job care te extenuează, dar din care ți-e teamă să pleci, un fel de a vedea viața negativist de care nu reușești să scapi
 • lipsa sensului în viață, sentimentul că “nu știu de ce sunt aici, nu găsesc bucurie în nimic din ceea ce fac și nimic nu mă împlinește”
 • sentimentul că “nu sunt Acasă, nu mă simt bine în viața mea și în corpul meu, nu mă simt bine printre oameni!”
 • depresie îndelungată, apatie, lipsă de energie
 • atacuri de panică, fobii, anxietate socială
 • dificultăși în conceperea unui copil
 • lipsa unei relații de iubire
 • blocaj în abundență, lipsa banilor sau incapacitatea de a menține un flux sănătos al banilor 
 • gânduri suicidale
 • afecțiuni cronice
 • afecțiuni ale coloanei și ale oaselor
 • obezitate

8. O să fiu hipnotizat? O să fiu conștient de ce se întâmplă sau nu o să-mi aduc aminte nimic?

Răspuns:

Regresia se întâmplă într-o stare de transă, în undele Theta ale creierului. Starea de transă este o stare în care mintea conștientă se relaxează, dar este prezentă și activă în continuare. În undele Tetha ale creierului puterea de vizualizare crește, avem o putere mare de manifestare și putem avea o experiență profundă de conectare cu Sinele nostru și cu Divinitatea.

Vindecarea se produce tocmai datorită faptului că mintea conștientă este prezentă, dar într-o stare în care se poate accesa și subconștientul, locul unde sunt stocate toate amintirile din toate viețile noastre.

9. Trebuie neapărat să accesez o viață trecută în timpul unei ședințe de regresie?

Răspuns:

Nu neapărat. Se pot lucra momente traumatizante din viața prezentă, de la concepție până în prezent.

Multe din problemele din viața de adult își au originea în prima etapă a vieții noastre, viața intrauterină și momentul nașterii, căt și în copilaria mica, 0-3 ani, când mintea conștientă nu este încă dezvoltată, iar în mintea subconștientă se scriu primele noastre programe care vor deveni automatisme și vor sta la baza comportamentului nostru ulterior.

10. De unde știu că tot ceea ce văd și trăiesc în timpul ședinței nu este doar rodul imaginației mele? Poate că mi-am închipuit…

Răspuns:

Mintea umana nu are cum să conceapă asemenea povești în stare de transă, pentru că mintea conștientă este relaxată atunci când atenția este pe ceea ce simțim.

Accesăm momente din timp și spațiu, fără însă să trebuiască să călătorim niciunde. În stare de transă percepția se modifică, iar componenta spațio-temporală aproape că nu mai există așa cum o știm noi. 

La sfârșitul ședinței totul face sens și are legătura cu tema pe care am lucrat-o, iar schimbările care se produc imediat după sedința și continuă și după, sunt o dovadă în plus că nu este doar o fabulație a minții.

 

 

 

Mai multe informații despre regresia in vietile trecute si despre vietile anterioare, găsiți si aici:

“Prin timp spre vindecare” – Brian Weiss, M.D.

“Se întâmplă miracole” – Brian Weiss, M.D. si Amy Weiss, MSW

“Fragmentarea sufletului” – Victor Chirea

“Integrarea sufletului” – Sal Rachelle

TERAPEUTUL

Cine sunt eu?

Când am început să îmi pun această întrebare, și cu mintea și cu inima, viata mea a trebuit să se schimbe. 

Am început să caut și să mă caut, să vreau să mă cunosc cu adevărat fără să mă judec sau să mă compar și m-am bazat foarte mult pe modelele celor care au reușit să facă asta în timpul vieții lor. Atunci când nu știi cum, sigur cineva a facut asta înaintea ta și te poti inspira de acolo. Pentru asta suntem pe acest pământ, să cooperăm, să ne ajutăm să creștem și să evoluăm și să ne iubim, pe noi înșine în primul rând și din iubire de sine, și pe ceilalți.

Mă fascinează perfecțiunea și frumusețea ființei umane și îmi place să aduc bucurie și liniste în viețile oamenilor. 

 

DE CE?

TERAPIE PRIN REGRESIE

“Atunci când elevul este pregătit, apare si Învățătorul!”
Lao Tse
 
Terapia prin regresie m-a găsit într-un moment în care știam că pasiunea mea este să lucrez cu oamenii, dar nu găseam în mine resursele necesare ca să și pot manifesta asta în viața mea.
După prima ședință de regresie, multe din blocajele care mă țineau pe loc au ieșit la suprafață și s-au dizolvat în lumina conștiinței transformate, lăsând în locul lor un spațiu pe care Universul, căruia nu-i plac locurile goale :), l-a umplut cu ce aveam nevoie în acel moment: claritate, viziune, putere interioara, încredere în sine, bucurie, flexibilitate, iubire.
 
Următorul pas a fost să încep o formare ca Terapeut prin Regresie, formare care mi-a confirmat că vocația și pasiunea mea este să lucrez cu oamenii care au nevoie de ghidaj în a-și confrunta cele mai mari frici, cu repercursiuni în toate domeniile vieții lor.
 
Pasiunea pentru aceasta metodă crește încontinuu, cu fiecare transformare, cu fiecare vindecare, a mea, dar și a celor care interacționează cu metoda.
 
Omul este o ființă complexă, are trup, minte și spirit, iar ca să ducă o viață fericită e nevoie să simtă că are un sens, un scop,  să se afle permanent într-un flux al dăruirii și primirii și să facă ceea ce ii place, cu iubire și pasiune.
Pe langă toate astea, să nu uitam că Omul este o ființa socială, care relaționează, iar relațiile sunt domeniul cel mai provocator și mai dificil de gestionat.
 
Ce este cel mai important de extras din orice poveste de viața, din toate provocările și experiențele care au făcut Omul să se caute pe Sine și să reînceapă să se iubească așa cum merită și cum are nevoie, este că indiferent în ce moment al vieții tale te afli, indiferent de vârsta sau de condiția socială, nu e târziu să pornești pe acest drum.
Nu e târziu, ba chiar e momentul potrivit!
 
Acționează!
 
 

TERAPIE PRIN REGRESIE

Vindecarea vine odată cu accesarea cu blândețe a trecutului nostru, în scopul înțelegerii, acceptării și vindecării lui și prin transcenderea tiparelor și convingerilor limitative și transformarea lor în resurse de Putere.

Detalii de contact

Uneori avem nevoie să fim învățați cum să regăsim prietenul din lăuntrul nostru.

Putem face asta împreună, dacă alegi asta!

”Oamenii sunt Lumina lumii!”