TERAPIE PRIN REGRESIE

DANIELA HÂRȘULESCU

CE ESTE TERAPIA PRIN REGRESIE

“În timpul unei ședințe de regresie ne revizităm trecutul, dar asta doar metaforic. Regresia ne ajută să refacem contactul cu părți din trecut care trăiesc acum în noi. Nu suntem calatori în timp, ci detectivi în propria noastră colecție de amintiri și chirurgi în psihicul nostru.” – Hans TenDam, Deep Healing and Transformation
 
“Terapia prin regresie este actul mental de întoarcere la o perioadă din trecut – oricare ar fi aceea – pentru a accesa amintiri, care este posibil să influențeze în continuare viața unui pacient și care sunt, probabil, sursa simptomelor pacientului. Hipnoza permite minții să scurtcircuiteze barierele conștiente pentru a accesa aceste informații, inclusiv acele bariere care îi împiedica pe pacienți să-și acceseze viețile anterioare în mod conștient.” – Brian Weiss, M.D. – Prin timp spre vindecare.
 
Sunt terapeut certificat de Institutului Roman De Terapie prin Regresie, acreditat de catre Earth Association for Regression Therapy din 2016.
M-am format în terapia prin regresie reconectiva pe parcursul a 4 ani, in perioada 2018-2022, cu peste 400 de ore de formare. Cele 108 ore de supervizare, plus cele 26 de ore de terapie individuala, mi-au slefuit capacitatea de a fi alaturi de client in procesele de vindecare prin constientizarea traumelor si dinamicilor care s-au instalat.
 

Sunt membru al Asociației pentru Terapia prin Regresie Earth, înființată de către Hans TenDam în 2006, unul dintre pionierii acestei metode, ale cărui studii și cărti, printre care “Deep Healing and Transformation”, stau la baza cunostințelor mele. 

Terapia prin regresie stimulează creșterea și înflorirea Omului, odată cu “aducerea acasa” a tuturor aspectelor noastre, a parților noastre de suflet, rătăcite sau blocate în timp și spațiu.

Principalul atu al acestei metode este acela că se adresează direct cauzei problemei, fiind astfel extrem de eficace și transformatoare. Această metodă este una confruntațională, deoarece clientul se va confrunta direct, ghidat și însoțit de terapeut, cu toate aspectele vieții sale, care necesită transformare și vindecare.

Constientizarea ca responsabilitatea este doar a noastra pentru a ne aduce fiinta in echilibru și pentru a ne recastiga suveranitatea, stabilitatea, puterea și abundenta, este cel mai important castig al acestei terapii, rezultat pe care eu, ca terapeut, il urmaresc și îl îmbratisez de fiecare dată cu cea mai mare recunostința.

Terapia prin regresie se poate aplica cu succes în viata prezentă a clientului, mergând înapoi pe firul vieții până la momentul concepției din această viață, apoi în spațiul numit “viața dintre vieți”, sau în viețile trecute, pâna la prima scânteie și intenție de viață a conștiinței care suntem.

Vindecarea care are loc în urma terapiei prin regresie este transpersonala, pentru că implică personalitatea clientului de la momentul concepției și până în prezent, dar o și transcende, atingând influența familiei și a mediului socio-cultural și educational.

Tiparele de gandire pe care ni le-am format sau însușit de-a lungul vieții, care s-au transformat în timp în convingeri limitative, înca ne influențeaza și ne conduc viața de adult in prezent. Aceste tipare rulează în subconștientul nostru, acea parte a conștiinței noastre care reprezintă 95% din ceea ce ne dictează și ne influențează puterea de decizie.  Subconștientul este si sursa noastra de vindecare, aici găsim originea tuturor traumelor, aici găsim emoțiile blocate sau reprimate, aici găsim și izvorul de resurse personale, dar și resursele accesibile noua din campul de constiinta colectiv, din toate spațiile și toate timpurile.

Mai mult de atât, toate emoțiile și traumele noastre lasă urme în corpul fizic, de aceea abordarea mea în vindecare este una holistică, mă adresez atât minții și spiritului, căt și corpului fizic.
 
Vindecarea vine prin accesarea cu blandețe dar cu hotarâre a experiențelor din  trecutul nostru, aici și acum, prin adresarea și procesarea acelor momente traumatizante în care ne-am blocat parți din noi si se petrece simultan pe mai multe planuri –  mental, emotional și fizic. 
Rezultatul este că de fiecare dată când facem asta, devenim din ce in ce mai centrați, ne recuperam puterea personală, ne stabilim granițe și limite sănătoase, astfel îmbunătățindu-ne considerabil modul în care percepem viața și tot ceea ce ne înconjoară.
 
Dorința, sau mai bine zis intenția noastră de a ne vindeca viața, de a trăi frumos și în armonie cu noi înșine și cu lumea, de a ne cunoaște cu adevărat și a ne iubi necondiționat, este precum o samanța, care are nevoie de un sol fertil, hrană, apă, lumină și răbdare pentru ca ea să crească.
Avem grijă de samanta, o udăm, o plantăm sub lumina soarelui și avem răbdare, pentru că toate lucrurile au un ritm propriu de creștere și manifestare. 

Mai multe informații despre aceste concepte găsiți în carți ca:

“Prin timp spre vindecare” – Brian Weiss, M.D.

“Se întâmplă miracole” – Brian Weiss, M.D. si Amy Weiss, MSW

“Fragmentarea sufletului” – Victor Chirea

“Integrarea sufletului” – Sal Rachelle

TERAPEUTUL

Cine sunt eu?

Când am început să îmi pun această întrebare, și cu mintea și cu inima, lucrurile au început să se schimbe. Activitatea mea profesională, felul în care mă prezentam lumii, părerea pe care o aveam despre mine, gândurile cu privire la trecut, prezent și viitor, toate au început să se clatine. Dintr-o dată fundația acestor influențe majore a început să se dizolve. 

Am început să caut și să mă caut, să vreau să mă cunosc cu adevărat fără să mă judec sau să mă compar și m-am bazat foarte mult pe modelele celor care au reușit să facă asta în timpul vieții lor. Atunci când nu știi cum, sigur cineva a facut asta înaintea ta și te poti inspira de acolo. Pentru asta suntem pe acest pământ, să cooperăm, să ne ajutăm să creștem și să evoluăm și să ne iubim, pe noi înșine în primul rând și din iubire de sine, și pe ceilalți.

DE CE?

TERAPIE PRIN REGRESIE

“Atunci când elevul este pregătit, apare si Învățătorul!”
Lao Tse
 
Terapia prin regresie m-a găsit într-un moment în care știam că pasiunea mea este să lucrez cu oamenii, dar nu găseam în mine resursele necesare ca să și pot manifesta asta în viața mea.
După prima ședință de regresie, multe din blocajele care mă țineau pe loc au ieșit la suprafață și s-au dizolvat în lumina conștiinței transformate, lăsând în locul lor un spațiu pe care Universul, căruia nu-i plac locurile goale :), l-a umplut cu ce aveam nevoie în acel moment: claritate, viziune, putere interioara, încredere în sine, bucurie, flexibilitate, iubire.
 
Următorul pas a fost să încep o formare ca Terapeut prin Regresie, formare care mi-a confirmat că vocația și pasiunea mea este să lucrez cu oamenii care au nevoie de ghidaj în a-și confrunta cele mai mari frici, cu repercursiuni în toate domeniile vieții lor.
 
Pasiunea pentru aceasta metodă crește încontinuu, cu fiecare transformare, cu fiecare vindecare, a mea, dar și a celor care interacționează cu metoda.
 
Omul este o ființă complexă, are trup, minte și spirit, iar ca să ducă o viață fericită e nevoie să simtă că are un sens, un scop,  să se afle permanent într-un flux al dăruirii și primirii și să facă ceea ce ii place, cu iubire și pasiune.
Pe langă toate astea, să nu uitam că Omul este o ființa socială, care relaționează, iar relațiile sunt domeniul cel mai provocator și mai dificil de gestionat.
 
Ce este cel mai important de extras din orice poveste de viața, din toate provocările și experiențele care au făcut Omul să se caute pe Sine și să reînceapă să se iubească așa cum merită și cum are nevoie, este că indiferent în ce moment al vieții tale te afli, indiferent de vârsta sau de condiția socială, nu e târziu să pornești pe acest drum.
Nu e târziu, ba chiar e momentul potrivit!
 
Acționează!
 
 

TERAPIE PRIN REGRESIE

Vindecarea vine odata cu accesarea cu blandete a trecutului nostru, in scopul intelegerii si acceptarii lui și prin transcenderea tiparelor si convingerilor limitative si transformarea lor in resurse de Putere.

 

 

 

Detalii de contact

Uneori avem nevoie să fim învățați cum să regăsim prietenul din lăuntrul nostru.

Putem face asta împreună, dacă alegi asta!

”Oamenii sunt Lumina lumii!”