TERAPIA BOWEN

DANIELA HÂRȘULESCU

TERAPIA BOWEN

Tehnica Bowen implica aplicarea unor mișcări delicate asupra fasciei care îmbracă diferitele structuri ale corpului, în anumite puncte specifice, în funcție de afecțiune și de nevoia pacientului, dar și de experiența și expertiza terapeutului.
 
Pacientul va simți diferit efectul acestor mișcări, dar în cele mai multe cazuri, dacă nu în toate, pacientul se relaxează profund. Relaxarea profundă este posibilă deoarece prin miscarile Bowen se activează componenta parasimpatică a sistemului nervos central, care facilitează reechilibrarea și vindecarea corpului.
 
Desigur că sunt persoane care nu se pot relaxa foarte usor, motivele fiind diverse. Cert este că orice corp are nevoie să-și activeze componenta parasimpatică căt mai mult, deoarece atunci sunt secretați hormoni cu rol în reproducere, creștere și dezvoltare, stocarea și utilizarea energiei și menținerea homeostaziei. 
 
Cand corpul nostru experimenteză perioade de stres, sistemul nervos vegetativ își activează componenta simpatică, iar hormonii secretați pregătesc organismul pentru două situații posibile: luptă sau fugă. În acest timp, toate mecanismele de creștere și echilibrare ale organismului sunt suprimate.
 
Dacă o persoană a fost supusă o perioadă îndelungată stresului psiho-emoțional, în corp apare boala. 
Boala este deci o manifestare a stresului de orice fel, la care corpul nu a mai putut să se adapteze, deoarece perioada de timp la care a fost expus la acel tip de stres a fost prea mare, comparativ cu perioadele de relaxare și de echilibrare.
 
Te astept cu drag în cabinetul meu pentru corp și suflet!
 
 
massage, shoulder, human

Aplicații ale Terapiei Bowen

 • Afecțiuni scheleto-musculare, datorate posturii greșite, traumatismelor, efortului fizic susținut pe o perioadă lungă de timp (sport de performanță), afecțiuni datorate proceselor inflamatorii
 • Afecțiuni ale organelor interne
 • Dezechilibru hormonal
 • Infertilitate
 • Edem limfatic
 • Dezechilibru emoțional, stări depresive, stări anxioase, atacuri de panică
 • Imunitate scazută, boli ale sistemului imunitar
 • Sechele post accident vascular cerebral
 • Alergii, rinite, astm
 • Afectiuni neurologice
 • Insomnii
 • Sinuzită
 • Afecțiuni ale timpanului, hipoacuzie, acufene, tinitus
 • Enurezis la copii, dar și la vărstnici
 • Colicile nou-născutului
 • Toată perioada de sarcină (s-a dovedit că dacă o gravidă primește terapie Bowen în timpul celor 9 luni de sarcină, starea ei este mult mai bună, nașterea este mai ușoară, iar copilul este mai liniștit).

Corpul uman nu este un instrument de care sa ne folosim, este un taram al fiintei care trebuie experimentat, explorat, imbogatit, si deci, educat!

Thomas Hanna

BOWEN

TERAPIE PRIN ÎNȚELEPCIUNEA TRUPULUI

Manipularea corpului fizic prin tehnici manuale are ca obiectiv obtinera unei stari de relaxare, eliberarea tensiunilor si constrictiilor, o mai buna flexibilitate si mobilitate, o postura mai corecta, un tonus mai bun si nu in ultimul rand imbunatatirea homoeostaziei.
 
Indiferent daca metoda aplicata tinteste un aspect al corpului, sau corpul ca parte dintr-o uniune corp-minte-spirit, se pleaca de la trei presupuneri:
– Daca o zona a corpului este restrictionata, blocata, dezechilibrata, in general este rezultatul unnor obiceiuri posturale nocive sau o folosire neadecvata sau excesiva a muchilor corpului.
– Corpul este modelabil, este flexibil, reparabil si educabil. 
– Corpul este locul unde are loc transformarea.
 
Scopul oricarei metode de terapie corporala este ca viata persoanei sa se schimbe in bine si asta se  intampla deoarece se amelioreaza sau dispar durerile sau restrictiile in anumite zone, creste calitatea  somnului, creste vitalitatea si nivelul de energie din timpul perioadei active din zi, se imbunatateste starea organelor, se amelioreza sau dispar simptome ale unor boli acute sau cronice etc.
 
Corpul uman, un organism perfect cu o inteligenta superioara proprie, este destinat sa fie activ si durabil, pentru ca fiinta umana sa poata experimenta viata. El este construit in asa fel incat miscarea il face sa fie sanatos, echilibrat si armonios.
Fiind 70% apa, este asemenea ei, continuu in flux, primind informatii din mediu si comunicand cu acesta prin simturile cu care este dotat. Atunci cand corpul functioneaza corect, toate celulele ce il alcatuiesc comunica armonios si eficient intre ele.
 
“De cele mai multe ori mainile pot rezolva un mister, pe care intelectul se straduieste in van sa il rezolve”.
 
Atunci cand omul incearca cu mintea sa gaseasca o rezolvare la o problema pe care o are, fie ea legata de sanatate, siguranta, frica, supravietuire, rezultatul este mai mult stres. Miscarile din terapia Bowen, prin vibratia care se transmite de-a lungul fasciei, ajuta corpul sa se relaxeze si din aceasta stare de relaxare, cand mintea este linistita, sa se poata initia vindecarea.
 
Corpul poseda o inteligenta proprie si, desi ne nastem cu o matrice genetica prestabilita, toata viata noastra este marcata de schimbari. In fiecare secunda a vietii noastre corpul se schimba, si o face independent de vointa noastra constienta

TERAPIA BOWEN

Modelam lutul in forma unui vas, dar golul dinauntru  este cel care tine ceea ce punem in el.
Prelucram lemnul pentru ridicarea unei case, dar spatiul interior e cel care o face locuibila.
Lucram cu fiinta, dar non-fiinta e cea pe care o folosim.
 

 

LEI 250 45-60 min

Detalii de contact

Uneori avem nevoie să fim învățați cum să regăsim prietenul din lăuntrul nostru. Eu, sunt aici pentru tine!

”Oamenii sunt Lumina lumii!”