Masaj terapeutic mio-fascial

DANIELA HÂRȘULESCU

MESAJ MIO-FASCIAL

Cum nimic nu este intamplator in viata, inainte de toate specializarea mea este in Kinetoterapie. Am ales aceasta formare, acum multi ani, deoarece mereu m-a fascinat corpul uman si miscarea. Iubesc sa practic orice forma de sport, imi place sa imi tin corpul sanatos si viguros si stiu ca asta imi confera un mare sprijin in sanatatea mea psiho-emotionala.
echinacea, coneflower, blossom

Corpul uman nu este un instrument de care sa ne folosim, este un taram al fiintei care trebuie experimentat, explorat, imbogatit, si deci, educat!

Thomas Hanna

Termeni & detalii

Fascie

Termenul de fascie a fost mentionat pentru prima data in anul 1879 de catre medicul Andrew Still, fondatorul osteopatiei, in lucrarea sa Jurnal of Osteopaty.

Fascia contine mai multi receptori senzoriali decat in muschi, ea transmitand catre creier informatii despre miscare, tonus muscular, conditia si postura corpului, presiune sau durere. Fascia se regenereaza constant si contine fibre de colagen si elastina, ceea ce ii confera proprietatile unui coloid, precum gelurile si emulsiile. Principalele ei proprietati sunt elasticitatea, vascozitatea si plasticitatea, ceea ce insemna ca fascia joaca un rol fundamental in organismul uman, avand capacitatea de a atenua socurile, acumulandu-se acolo unde exista o trauma, de a reveni la forma initiala, atunci cand nu mai actioneaza acea forta externa asupra unei parti a corpului, de a-si modifica forma si de a absorbi caldura. Datorita elastinei, fascia se poate intinde pana la 230%, ca apoi sa revina la forma initiala.

Fascia separa si leaga orice parte cu orice parte a organismului, de aceea joaca un rol esential in procesul de vindecare, ea avand mai multe functii in mentinerea integritatii structurale, functie de suport si de protectie, de absorbtie a socurilor, dar si de organ de simt.

jogging, run, sport
Cupping-therapy
essential oils, aromatherapy, spa

Instrumente specifice

cupping

Una dintre metode se numeste cupping, sau terapia cu ventuze. Ventuzele folosite sunt din silicon, iar scopul acestei tehnici este fortificarea si activarea functiei de autovindecare a organismului, atunci cand aceasta este incetinita.

medical flossing

O alta tehnica este o tehnica destinata sportului de performanta si se numeste Medical Flossing. Este o tehnica compresiva care foloseste o banda din latex, banda cu care se face o compresie puternica a tesuturilor unei zone afectate pentru scurt timp, iar in momentul in care banda este inlaturata si compresia eliberata , intreaga zona este din nou inundata de lichide (sange, limfa, lichid extracelular), ceea ce ofera o regenerare a organismului, o revenire la viata.

IASTM (1)

IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization)

Tehnica cea mai des folosita este cea numita IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization), care presupune utilizarea unor ustensile de otel in scopul inlaturarii aderentelor, cicatricilor cauzate de leziuni si in tratamentul disfunctiilor tesuturilor moi. Aceste instrumente sustin procesul de vindecare al corpului, prin influentarea mecanica a fasciei, oferind o informatie motorie si anatomica calitativa sistemului nervos central, prin imbunatarirea circulatiei sanguine si limfatice, prin cresterea valorii nutrientilor si prin reglarea nivelului de colagen in zona afectata.

Masajul terapeutic mio-fascial

In urma acestui tip de masaj terapeutic vei obtine mai multe beneficii, printre care o stare psihica mai buna, un somn mai bun, un corp mai elastic, mai drept si mai vital, durerile dispar sau se amelioreaza considerabil si ne revine bucuria si placerea de a ne ocupa corpul si de a ne trai viata cu pofta!

 

 

 

LEI 240 60 min

Detalii de contact

Uneori avem nevoie să fim învățați cum să regăsim prietenul din lăuntrul nostru. Eu, sunt aici pentru tine!

”Oamenii sunt Lumina lumii!”